Wasfiets

bicycle-powered-washing-machine-3-thumb-450x337

(foto: ontwerp van Mitch Shiver, Filipijnen)

 

Wasmachine en fiets zijn duidelijk voorbestemd voor elkaar. Van vrolijke garage-experimenten tot rug-, energie- en tijdsparende alternatieven voor ontwikkelingslanden. Er circuleren talloze ontwerpen om de was te doen op trapkracht. Ze maken me allemaal blij!

Ik zou onze wasmachine graag (direct) willen inruilen voor deze gestroomlijnde B.W.M. Bike Washing Machine, ontwikkeld aan een Chinese universiteit. De uitvinders haalden inspiratie uit hun leven als sportieve studenten zonder wasmachine…

 

bike_washing_machine

 

Fit en proper in één. Het trappen doet de wastrommel draaien en genereert elektriciteit voor het bedieningspaneeltje of om op te slaan voor later.  Een sublieme en comfortabele oplossing voor energiezuinige was. Hopelijk komt deze snel op de Europese markt.

 

Of kom je liever helemaal in beweging met de ‘BIWA’? Wiel afhalen, vuile kleren, zeep en water erin en hopla! Met dit flitsend ontwerp van Barbora Tobolova doe je de was tijdens een toertje rond de blok. Een klein gaatje maakt afvoeren van vuil water en hervullen met proper water mogelijk.

 

 

biwash_04

 

Ondertussen kunnen we ook ‘gewoon’ vrolijk blijven trappen in het bos!

 

‘Washercise’, iets voor jou?

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie