Voort

Kristine Cummins meet in Hawaï voor The Big Microplastic Survey

 

Na Mei Plasticvrij, Stoppen Met Plastic in juni en Plastic Free July, doen we in augustus gewoon nog een beetje voort, onder het motto ‘meten is weten’, bijvoorbeeld.

 

The Big Microplastic Survey

We hadden net onze zeemeerminnenstaarten afgeworpen na een weekje in de Noord-Franse zee, toen de oproep van Just One Ocean werd gelanceerd.

Ik overweeg opnieuw een tripje naar het (Noordzee)strand, daar is namelijk nuttig werk te doen! Want wat er uitziet als schoon zand, is in werkelijkheid vervuild met microplastics. De Engelse onderzoeker David Jones, oprichter van Just One Ocean, heeft in samenwerking met de universiteit van Portsmouth een manier bedacht om deze vervuiling wereldwijd in kaart te brengen. Iedereen kan mee doen: individuen en organisaties. Het onderzoek van de Big Microplastic Survey beperkt zich niet tot stranden, ook oevers van rivieren en meren kunnen worden onderzocht.

Laat de wetenschapper in jezelf los en registreer je voor dit citizen science project. Het is een prachtige en eenvoudige manier om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek. Kennis over de verspreiding en concentratie van microplastics is een enorme belangrijke eerste stap in de strijd tegen het probleem!

Een goed alibi ook om weer eens lekker te graven, rakelen, zeven en emmertjes te vullen aan de vloedlijn!

Zoals Kristine Cummins in Hawaï:

 

De Plastic Soup Foundation is één van de partners van dit fantastische citizen science project. Bravo!

 

 

Vele Groensels,

 

en blauwsels,

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie