Poly

(Carolien Adriaansche. Nieuwe biodiversiteit. Collectie jachttrofeeën)

 

Polyethyleentereftalaat, polyetheen, polyvinylchloride, polypropeen, polystyreen.

Plastics bestaan uit synthetische polymeren, dat zijn chemisch aaneengeschakelde moleculen. Ze zijn oersterk en breken niet af in de natuur. Hier veroorzaken ze polyproblemen. Ze zwerven over land en in de zee, verstikken en verstrengelen dieren, zijn giftig en drager voor bacteriën, worden opgegeten door o.a. vogels, vissen en mensen, vormen een bron van broeikasgassen, warmen het klimaat op, maken koraal ziek en vernietigen uiteindelijk de biodiversiteit.

 

Beeldend kunstenaar Carolien Adriaansche vrolijkt ons op. Met plastic afval dat ze zorgvuldig verzamelt en selecteert op vorm, kleur en maat, schept ze een nieuwe plastic wereld.

Geïnspireerd door de collecties in diverse natuurhistorische musea creëert ze uit afval, dat één van de oorzaken is van de afname van de biodiversiteit, collecties met ‘nieuwe’ biodiversiteiten.

 

(Carolien Adriaansche. Nieuwe biodiversiteit. Collectie jachttrofeeën)

 

Naast deze prachtige collecties, vervaardigt ze ook landschappen en steden uit plastic afval. Ook hier zijn de vorm, de kleur, de structuur en de ordening het uitgangspunt van haar creaties.

Carolien Adriaansche verbindt cultuur met duurzaamheid en is naast beeldend kunstenaar ook De Afvaljuf.

Als De Afvaljuf verzorgt ze inspirerende workshops voor studenten en professionals en toont ze dat er via recycleren, upcycling en ‘mixeddesign’ meervoudige mogelijkheden zijn met afval als grondstof.

 

  

(Carolien Adriaansche. Nieuwe biodiversiteit. Collectie beesten in kastjes)

 

 

Mooi mooi werk!

 

En grappig!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

(Carolien Adriaansche)

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie