Plasticjagers

(The Thames Project)

 

Een windsurfer, een waterfietser en een backpacker. Deze drie schone en avontuurlijke meneren verklaren de jacht op plastic afval voor geopend.

 

The Thames Project

Sinds september vorig jaar schuimt Dhruv Boruah met The Thames Project Britse en Nederlandse waterwegen af op zijn zelfgeconstrueerde opblaasbare waterfiets om afval op te ruimen. Hij slaagt zeker in zijn doel om op deze manier de aandacht te vestigen op het plasticprobleem in rivieren en oceanen!

 

 

 

Plastic Soup Surfer

Plasticjager, bioloog, kunstenaar, waterrat en papa Merijn Tinga, beter bekend als de plasticsoupsurfer, vertrekt op 8 september op windsurf-expeditie langs de riviermonden van de Noordzee. Hij zal surfen van de Franse, via de Belgische tot de Nederlandse kust, waar hij -met perfecte timing- zal aankomen op World clean-up day op 15 september.

Op een surfplank van ge-3D-print plastic-flesjes-afval, wil hij het plastic-probleem op de kaart zetten en het belang van statiegeld voor plastic flesjes onderstrepen. Want plastic afval ziet hij vooral als verspilde grondstof (om surfplanken mee te printen bijvoorbeeld).

Teken als de wiedeweerga de PETITIE van de Proper Strand Lopers voor het invoeren van statiegeld in België. Merijn Tinga zal deze handtekeningen tijdens zijn reis overhandigen aan beleidsmakers!

 

De surfer is niet aan zijn proefstuk toe. Bekijk ‘From Source to Sea’:

 

Trash-packer

Tijdens zijn avonturen in Azië was backpacker Tijmen Sissing erg geschokt door de enorme hoeveelheden afval die hij daar aantrof. Hij begon op te ruimen. Het werd al snel duidelijk dat het in zijn eentje niet snel genoeg vooruit zou gaan, dus lanceerde hij een oproep aan alle back-packers ter wereld om mee te helpen. Hij richtte een gemeenschap op van reizigers die tijdens hun avonturen (of thuis) opruimen en ook zelf hun gebruik van wegwerpplastic verminderen. Het is een groot succes geworden met al meer dan 50 landen op de kaart! Op 8 september wordt het startschot gegeven om wereldwijd 100.000 volle vuilniszakken op te halen. Schrijf je in en word ‘Give something back-packer’ of ‘trash-packer’!

 

(Trash-packers)

 

 

Opruimkriebels? Onder het motto ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ brengt het internationaal platform Trashless opruimers samen. Alle ‘trashdates’ worden hier in de kijker gezet! Inspiratie troef!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels en de vissen

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie