P.E.T.-je af!

(uit Trash Works van Elza Zijlstra)

 

We gaan een portie propere zeelucht happen dit weekend en hopen op meer schelpen dan plastic. In afwachting van een wegwerp-plastic-stop, moeten we nog even blijven opruimen: met kunst, schoenen en een bank bijvoorbeeld. Drie keer P.E.T.-je af:

 

Trash Works

Elza Zijlstra zocht vroeger schelpen op de lange stranden van de waddeneilanden, nu raapt ze plastic dat aanspoelt uit zee, op stranden overal ter wereld. De grillige stukjes afval vormen de inspiratiebron voor kleine, kunstige, fijne en grappige Trash Works. Met haar plastic en papier collages brengt ze een ode aan knutselen en fantasie en wil ze ook het probleem van de plastic soup aankaarten. (ontdekt via hier)

 

(Trash Works)

 

 

B-Mesh

Ik ben helemaal wild van mijn nieuwe sneakers van Veja. Ze zijn gemaakt van leer, biologisch katoen, wild Amazone-rubber en van 3 geupcyclede plastic flesjes, gered van de afvalberg in Brazilië: B-Mesh. Veja is één van de meest transparante, duurzame en eerlijke schoenenmerken, steeds op zoek naar verbetering en vernieuwing. De mooie schoenen zijn gemaakt om heel lang mee te gaan. Lees het hele verhaal hier.

 

(Veja)

 

 

Plastic Bank

Plastic blijven produceren veroorzaakt alleen maar meer afval en recycleren is geen duurzame oplossing. Ondertussen moeten we wel beginnen met opruimen en hergebruiken.

Door waarde te geven aan plastic afval, wil Plastic Bank armoede verminderen én oceaanvervuiling tegengaan. Zo kunnen opruimers in Haïti plastic afval inruilen voor geld, diensten of goederen zoals schoon water, schoolgeld en elektriciteit. Het plastic wordt verzameld, gerecycleerd en verkocht als ‘Social Plastic’. Bedrijven als Henkel gingen al in zee. Bekijk het filmpje van het project (dat ironisch genoeg wordt gesponsord door oliebedrijf Shell):

 

 

 

Bon week-end!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie