De zeep van Marcel

 

Ondanks mijn grote liefde voor de universele natuurlijke Marseillezeep, was het met deze vrolijke, milieuvriendelijke vondst uit Nederland eens tijd voor een welriekende afwisseling. Sinds dit jaar verkrijgbaar in België en sinds kort opgemerkt in de winkel: Marcel’s Green Soap! Een natuurvriendelijke zeep met een heel charmant verhaal.

 

 

Marcel’s Green Soap is ontstaan door de bevlogenheid van, je raadt het al, Marcel. Het begon met een helder moment van inzicht bij de aanblik van zijn gootsteenkastje vol met agressieve, chemische spullen. Na een carrière bij een aantal grote producenten van schoonmaakmiddelen vond hij dat het anders moest, met meer respect voor het milieu.

Als alleenstaande vader van drie dochters was Marcel’s huis de perfecte omgeving om te experimenteren. Mét bemoeienis van die dochters: ‘Als je dan toch bezig bent, maak dan ook iets wat lekker ruikt.’ Dat zou schoonmaken een stuk leuker maken.

Marcel vond een zeepfabriek in Utrecht, en zo begon het avontuur: een schuur vol met Marcel’s Green Soap, op het fietsje langs winkels om de schappen te vullen, en met hulp van zijn dochters de bestellingen van zijn webwinkel versturen.

 

 

‘Clean your home and save the planet’

Onder het motto ‘Clean your home and save the planet’ is Marcel’s Green Soap 100% natuurlijk en plantaardig, 99% biologisch afbreekbaar (lees verder), 100% dierproefvrij en verpakt in 100% gerycleerde flessen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren, ammonia, chloor en kleurstof. Goed voor het milieu, je huis en je lijf!

 

99% biologisch afbreekbaar

Alle producten van Marcel’s Green Soap zijn 99% biologisch afbreekbaar. Onder biologisch afbreekbaar wordt verstaan dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. De producten van Marcel’s Green Soap bevatten o.a. ook zouten. Dit wordt gebruikt voor de pH, voor het oplossen van vuil en ook om het wat dikker te maken. Zouten zijn nooit af te breken in water en CO2, dus daarom die 99%.

De ingrediënten zijn, behalve de etherische oliën, niet biologisch gecertificeerd.

 

Plastic fles?

Marcel’s Green Soap is het eerste merk in Nederland dat voor alle verpakkingen uitsluitend 100% gerecycleerd plastic (HDPE) gebruikt. Met aankoop van Marcel’s producten help je de enorme productie van plastic te stoppen (en dus dat er jaarlijks miljoenen flessen ergens op een vuilnishoop of in de natuur terecht komen). Bovendien zijn de flessen weer prima opnieuw te recycleren, zodat er eigenlijk nooit nieuw plastic nodig is. Omdat er geen kleurstof aan het plastic is toegevoegd, zijn de flessen extra goed geschikt om te recycleren. Steek ze na afloop in de PMD-zak.

 

Palm- en kokosolie?

Marcel’s zeep bevat palm- en kokosolie. De palmolie is Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerd. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam aangesloten.

Maar Marcel zoekt ondertussen ook actief naar betere alternatieven voor palm- en kokosolie.

 

CO2

Omdat alles in Nederland, bij een zeepfabriek in Utrecht, geproduceerd wordt en veel grondstoffen uit Nederland (of Duitsland) komen is er in het productieproces een minimale belasting voor het milieu. Marcel stuurt zelf het bedrijfje aan vanuit zijn kantoor thuis. Geen management teams, geen internationale meetings, geen woon-werk-verkeer.

 

Soap

In het assortiment van Marcel: allesreiniger(-spray), handzeep, afwasmiddel, vaatwastabletten en wasmiddel.  Kies uit de originele en verfrissende geurencombinaties, samengesteld op basis van biologische etherische oliën: Basilicum & Vetiver gras, Patchouli & Cranberry, Jasmijn & Sinaasappel, Lavendel & Kruidnagel, Radijs(!) & Bergamot, Sandelhout & Kardemom, Vanille & Katoen of Pompelmoes & Limoen. Mmmm.

 

 

Ik nam de handzeep met ‘Orange & Jasmine’ en het wasmiddel met ‘Vanille & Cotton’ mee naar huis. Wat een heerlijke ontdekking! Dat ruikt naar meer!

Bravo Marcel!

Schoon! Echt schoon!

Je hebt er weer een fan bij zie!

 

Ook eens proberen? Je vind ze o.a. hier en hier.

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

(niet gesponsord, Marcel verdient alle steun!)

(alle afbeeldingen: Marcel’s Green Soap)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie