Vlotjes

(waterbiking circa 1955 via hier)

 

Na een klein zomerslaapje komen we weer stilaan in beweging. Waarom eens niet kiezen voor een duurzame, verbrandingsmotor-vrije verplaatsing op of zelfs in (!) het water? Per vlot naar de stad? Om boodschappen trappen met een moderne hydrocycle? Of al zwemmend naar het werk? Bekijk eens deze verfrissende waterideeën op trap-, zon-, wind- en rivierkracht. Vloeiend verkeer gegarandeerd!

 

Vlot

(foto: VlotGent )

vloeiend verkeer

Ik zag deze gezellige vlotten vorig jaar al voorbijdrijven in de stad. Wat een mooi ontwerp en wat een goed idee! Ik word er helemaal vrolijk van! Deze zomer staat zo’n watertripje ook eens op onze agenda!

Geert Dekleermaecker biedt met VlotGent een originele mogelijkheid om Gent en omgeving via de waterwegen te ontdekken. Hij ontwierp ‘stilteterrassen’ die worden aangedreven met fluisterstille elektromotoren op zonne- en windenergie. Geluid- en geurloos halen de vaartuigen een maximale snelheid van 6 à 7 km/u. Geen vaarbewijs nodig. Kies voor het “lounge”-model, met makkelijke tuinzetels en zitzakken of voor het “salon”-model , met stijlvolle tafels en stoelen. Picknick en drankjes bestellen of zelf meenemen.

De ultieme vorm van Slow-travelling! Love it!

 

Schiller Bikes

Uitplooien, opblazen en hop, klaar voor een geruisloze, snelle, veilige waterreis. Onder het motto ‘Een blauwe planeet is bedoeld om te fietsen’, ontstond deze Schiller Bike. De pedalen drijven een propeller aan waardoor de fiets sneller gaat dan je ‘gewone pedalo’. Opgeplooid tot een klein, draagbaar pakket, is de waterfiets makkelijk op te bergen. Deze Californische trapper zou niet misstaan op de Genste Coupure! Opgelet, van het spetterende filmpje begin je direct te watertanden!!

 

 

And last but not least:

The man who swims to work!

 

Blijven drijven!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie