Un deux trois soleil

Vélo solaire via hier

 

Zomerzonnewende. Tijd genoeg voor een meiboomdansje op het zonnefeest! Of liever gewoon wat pootje baden in de zoutkreek en ijsjes likken op het dak? Een avontuurlijke suntrip klinkt natuurlijk ook erg verleidelijk! Op midzomernacht zijn we niet voor het donker thuis.

 

De enige manier om de opwarming van onze aarde onder de grens van 1,5 tot 2°C te houden, is met 100 procent hernieuwbare energie tegen 2050. Wanneer we realistisch en ambitieus zijn, kiezen we geen steenkool, olie of gas meer, maar wind, water en zon.

Bloemenkronen op dus en hopen op ijsjes-weer tijdens het Zonnefeest in en rond de Sintbaafsabdij op 23 juni. Hier kom je alles te weten over zonne-energie in Gent!

 

Meer avontuur? Supporter voor de zonnetrippers van de derde editie van The Sun Trip van Lyon, Frankrijk naar Canton, China! De vrolijke eco-mobiliteitsambassadeurs zijn offcicieel vertrokken voor een 12.000 km lange reis met een zelfgefabriceerde zonnefiets. Batterijen opgeladen, fotovoltaïsche cellen in de aanslag. Klaar voor transmissie? Start de transitie!

 

 

Et c’est parti!

 

Bisous bisous,

 

Malin en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie