Uit Spanje weer aan…

mo

Milieuvriendelijk vliegen is momenteel nog niet mogelijk. Groen rijden wel! Hoe schattig is deze Mö van Evovelo?

Met dit compacte karretje haal je met behulp van zonne-energie, elektriciteit en/of eigen trapkracht, wel 50 km per uur, tot 80 km lang! Een gedreven groepje Spanjaarden zetten hiermee tien jaar van ervaring en ontwikkeling om in een concrete, duurzame oplossing voor het verminderen van auto’s in de stad. Zowel in productie als in gebruik wordt gestreefd naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Het ontwerp is eenvoudig en mooi. In de Mö kunnen twee volwassen ‘trappers’ vooraan en twee kinderzitjes en wat boodschappen achteraan. Knus, warm, droog en gezond door weer en wind! Geen rijbewijs nodig!

Hoe deze fiets-mobiel moet geclassificeerd worden in ons verkeer, is niet zo duidelijk. Maar zoals dat met veel goeie nieuwe ideeën gaat, zal de wetgeving ook deze duurzame realiteit wel moeten volgen…

Dit voertuigje ziet er erg wegwaardig uit en zou niet misstaan voor onze deur. Als je een jaar kan wachten en er 5000 euro voor over hebt, kan je er hier direct één bestellen, gebruiksklaar of als zelfbouwpakket.

Toch zijn we fier om een beetje mee te kunnen investeren in dit prachtige project via het Beta Testers Programma, een denktank en fonds via ‘open source’ ‘co-creation’.

Zou jij met de Mö een ritje door Parijs wagen?

 

Saludos verdes!

 

Wilma y los pàjaros

 

(deze post is niet gesponsord, Evovelo verdient wereldwijde aandacht!)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie