Peloton

(Claire Mccardell 1940, in prachtige outfit via hier)

 

Zomerplannen: fietsen op de heide, ver van iedereen, fietsen met z’n beide, mijn fiets en ik alleen, fu fufu fufu fu fu fu fufuuu…

 

Laat je je haren liever in peloton uitwaaien?

Zet dan één van deze 3 maffe ritjes, met grote aaibaarheidsfactor, op de agenda in juni!

 

Retroronde

Trek op zondag 10 juni dat wollen fietsplunje aan, haal die vintage koersvelo van stal, krul uw snor en een trap mee met de RetroRonde van Vlaanderen!

 

(foto boven Retroronde Marc Demoor, foto onder via hier)

 

The World Naked Bike Ride

Of laat die plunje gewoon thuis voor een vrij en vrolijk toertje Brussel met de Cyclonudista Bruxelles op 16 juni 2018!

 

 

The World Naked Bike Ride (WNBR) is een demonstratie die jaarlijks over de hele wereld wordt gehouden en voortkomt uit de Spaanse Ciclonudista, die voor het eerst in 2001 in Zaragoza is gehouden. De Ciclonudista eist de straat terug voor de mensen die er leven en zich op eigen kracht (lopend, fietsend, etc.) voortbewegen, en protesteert op een ludieke wijze tegen de overheersing van de straat door auto’s en ander gemotoriseerd verkeer. De deelnemers van de ciclonudista fietsen in hun blootje om de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam in het verkeer zichtbaar te maken en op te roepen tot respect. Met ongeveer dezelfde opzet en doelen startte Conrad Schmidt in 2004 de World Naked Bike ride als een wereldwijde actie.

 

 

Peloton Against Plastic

Brussel niet exotisch genoeg? Op dezelfde dag schiet het Peloton Against Plastic uit de startblokken voor een fietsreis van Hanoi naar Bangkok! Tijdens dit plastic-arm avontuur willen natuurvrienden Paul en Jamie samen met hun fanclub het plastic probleem aankaarten en oorzaken, oplossingen en lokale verhalen in beeld brengen. Vervoeg het peloton! Of steun!

 

 

 

Saddle up!

 

Fu fufu fufuuuu!

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie