Horizon

 

 

Het was tijd voor een frisse wind. We fietsten de horizon tegemoet, waaiden het strand op en spoelden aan op een nieuwe ankerplaats. Dichtbij en toch ver genoeg. (Onze zuiderse dromen zijn voor een volgende keer… ). De trein, de plooifiets en de pino zorgen ervoor dat we niemand uit het oog en uit het hart verliezen!

De vuurtoren verlicht nu onze slaapkamers. 1…2…3… . Langs de vloedlijn trippelen we naar school. Op blote voeten. Schoenen verboden! Tenzij misschien eens een flip flop….We eten niets dan zeewier en vis en horen alleen de stilte van de branding. Smaakt dat water uit de kraan hier nu niet precies wat zouter?

Ons haar golft als nooit tevoren.

De meeuwen vinden dat wel grappig.

De zeehond is nog wat verlegen…

Dat is niet erg, dan zijn we met twee….

We geuren nog steeds naar olijfzeep, maar nu met een zweempje koraalvriendelijke factor 50 en een vleugje zilte zeebries.

Hier kan ik mij, geïnspireerd door o.a. deze, deze, deze en deze verder specialiseren in het verzamelen van veelkleurig oceaanplastiek. Tot groot jolijt van Sofietje!

 

 

Ook binnen ruimen we nog verder op. Want tijdens het verhuizen moesten we bekennen dat we nog lang geen minimalisten zijn!

Het is trouwens geen tiny house geworden, maar ‘een niet zo groot huis’. Aan zee. De sterren, de wolken en de horizon kregen we er gratis bij!

Ook zeesterren, golfbrekers, zandkastelen, watervogels, schelpen, krabben, zeilschepen en piratenboten waren in de aanbieding! En regenbogen! In de lucht en in het water!

Wat missen we onze gekoesterde geveltuin! En ons geliefkoosd groentenveld! Maar we krijgen nu kromme zeekomkommers, blauwe bloemkoolkwallen en zwiepende duinhalmen met hoppende konijnen in de plaats!

 

 

De natuur stormt op ons af. De wind en de zon laden ons op met hernieuwbare energie! We laten onze huid grondig zandstralen. Geen vervuilende scrub met micro-plastic nodig!

Wie weet vinden we wel het noorden terug…

 

Liefste lezers, mijn internet-avonturen samen met jullie waren zo inspirerend, ik heb zoveel geleerd. Merci!

Nu verruil ik het virtuele surfen even voor levensechte peddel-expedities op zee!

 

Vele lieve groentjes en blauwtjes van aan de Noordzee,

Sea ya!

Wilma en de zandlopertjes

(kiekjes van de vogels)

 

1 reactie

  1. Welkom bij de meeuwen en het lichtbaken van ‘1,2,3 …… en e bitje wachtn’ zoals bompa het wel 1000den keer vertelde voor ’t slapengaan of bij een strandwandeling. Wij zijn uitwijkelingen – zij het slechts op een boogscheut – maar de Koningin zit in ons hart en biedt anno 2019 zooooveel fijns, zomer & winter. Hopelijk zal jullie geveltuintje op termijn zijn gelijke vinden in een overvloed van duinengrassen die net zo goed jullie hart zal veroveren. Beleef de stad en wat ze te bieden heeft ten volle en laat ons weten als we jullie gidsen kunnen zijn. Ik genoot alvast heel hard van je schrijfsels.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie