Flour Power!

 (foto: de vogels)

 

Nieuwsgierig naar de herkomst van ons haver-ontbijt, ondernamen we vorige zaterdag een fietstocht van Gent naar het landelijke Poeke. Daar staat sinds 1810 te midden van glooiende graslanden en graanvelden de Artemeersmolen de elementen te trotseren.

De felle wind liet onze benen maar ook de wieken stevig ronddraaien! De robuuste molen met de grote zwiepende zeilen wekte ontzag. Voor de wind, voor de kennis en kunde van onze voorgangers 200 jaar geleden maar vooral voor de overtuiging van diegene die ze terug nieuw leven inblaast!

De molen raakte na verloop van tijd in onbruik maar overleefde het als gerestaureerd en beschermd historisch industrieel-archeologisch gebouw. Sinds 2014 is er terug een eigenaar. Mike Elschot laat de bakkersmolen weer op volle toeren draaien.

Hoe konden we de wind zo vergeten?

 

(foto: Flour Power)

 

De Artemeersmolen is de enige actieve windmolen in Oost-Vlaanderen. Het is een uniek, authentiek windmolenbedrijf dat onder het Flourpower-label een uitgebreide keuze biedt aan ambachtelijk geproduceerde (al dan niet biologische) melen, bloem en broodbakmixen. Ook zaden, pitten, muesli’s en bakgrondstoffen zitten in het assortiment… Voor de artisanale bakkers, restaurants en thuisbakkers. De granen komen van lokale (bio)boeren.

 

   

   

 (foto’s: de vogels)

 

Onze bagageruimte op de fiets was (deze keer) klein, dus moesten we ons inhouden in de winkel onder de molen en ons beperken tot een pakje haver en boekweit. Gelukkig kan je de producten van FLOURPOWER ook terugvinden in o.a.:

 

Akker en Ambacht (Gent)

Superette (Gent)

Boer Bas (Brugge)

 

Lekker, lokaal en op windkracht!

Een verfrissende fietstocht (met bloemen in het haar) en een bijzonder verhaal voor op de ontbijttafel!

 

Vele Groensels,

 

Wilma en de pannenkoekeneters

(niet gesponsord, gewoon fan!)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie