Bidon

(The Water Bottle Bike: Join the Pipe)

 

Wereldwaterdag. 4 herbruikbare, kleurige, duurzame, gif-en BPA-vrije waterflessen met een missie: schoon drinkwater en kristalhelder oceaanwater voor iedereen! Stop plastic en drink proper water met: KRNWTR, Klean Kanteen, Dopper en Join The Pipe!

 

KRNWTR

KRNWTR is een sociale onderneming die opgericht werd door 2 vrienden die zich ergeren aan plastic afval. Door van kraanwater een sympathiek merk te maken, verlagen zij de impact op het milieu. Want meer kraanwater betekent minder ontginning van water, minder productie van (plastic) verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder plastic afval.

Kraanwater is 2000 keer (!) goedkoper dan flessenwater, je krijgt het gratis thuisbezorgd, het is gezond en vooral heel milieuvriendelijk!

Bekijk The Sory of KRNWTR:

 

KRNWTR biedt fraaie en duurzame alternatieven voor verpakt bronwater met KRNWTR-tappunten en herbruikbare drinkflessen. Een deel van de inkomsten gaat naar de Plastic Soup Foundation!

 

 KRNWTR

 

 

Join the Pipe 

Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom: het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan.

Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financiert Join the Pipe schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden. Inmiddels werden al 450 tappunten geplaatst in Nederland, België en Duitsland.

De BOGO-bottle is een mooie betaalbare fles, verkrijgbaar in diverse kleuren:

 

BOGO-bottle 

 

Voor elke verkochte fles doneert Joine the Pipe ook een fles aan een kind in een ontwikkelingsland. Drinken uit een fles zorgt voor minder verspilling van kostbaar water en voor veel minder ziektes en schooluitval. Op scholen op het platteland waar vaak geen drinkwater is, kunnen ze met deze fles water meenemen van huis. In de steden kopen de kinderen vaak zakjes water op school. Zonder afval-ophaaldienst veroorzaakt dit later plastic soep. In ruil voor een fles wordt er eerst een zak plastic afval verzameld.

 

 

Inmiddels heeft Join the Pipe meer dan 250 projecten kunnen realiseren in o.a. Kenia, Tanzania, Congo, Mozambique, Gambia, Benin en Bangladesh (zoals waterkiosks op scholen, drinkbidons, waterbesparende tappunten en handwasfaciliteiten).

 

Dopper

Merijn Everaarts had genoeg van al dat nodeloos plastic afval en kwam in actie met de herbruikbare Dopper om leidingwater te promoten. Met de verkoop van de handige herbruikbare flessen, steun je drinkwater- en sanitatieprojecten in Nepal en educatieve programma’s over water en plastic afval. De dop is ook een beker, die ‘water op een voetstuk plaatst’. Dopper is een sociale onderneming waar ‘the bottle the message is’.

 

(Dopper)

 

Download de gratis Dopper app, vind vers water in de buurt en voeg zelf nieuwe tappunten toe!

 

Klean Kanteen

Klean Kanteen is een duurzaam familiebedrijf uit California. Met hun roestvrijstalen, BPA-vrije drinkfles en vrolijke acties willen Jeff Cresswell en Michelle Kalberer het bewustzijn verhogen over het plasticprobleem en conservatieprojecten ondersteunen.

(Klean Kanteen)

 

 

Een oplossing voor het plastic probleem is nog lang niet in kannen en kruiken, maar de herbruikbare waterbidon is al in de sjakosj!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie