Wafelijzer

wafelijzer

Wat is er erger dan te veel overbodige, elektrische apparaten in de keukenkast? Te veel kapotte overbodige, elektrische apparaten in de keukenkast!

Met het eerste vleugje vroege lente, had ik het perfecte alibi om mijn beruchte (/legendarische?) opruimdrang weer eens de vrije loop te laten gaan. Het was de beurt aan de bovenste plank, waar het treurige wafelijzer smeekte om een geurig feestje en wat verse deeg tussen de ijzersterke, warme armen. Hij stond mij daar al een paar jaar eenzaam en werkloos toe te kijken. Burn out.

Weggooien is al lang geen optie meer. KringloopwinkelHerstellen maar!

Maar van thermische zekeringen, bakplaten of elektrische bedrading heb ik nu eens echt geen wafels gegeten. Een ideale gelegenheid dus voor een bezoek aan het Repair Café!

wafelijzer

Logo Repair Café

Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst, waar vrijwillige reparateurs helpen bij het herstellen van allerlei voorwerpen (kledij, elektrische apparaten, meubels, fietsen …). Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de deskundigen aan de slag. Gereedschap is ter plaatse beschikbaar.

wafelijzer

We vonden er één in de buurt. Na een warm welkom werden we vriendelijk naar de specialist ter zake gebracht. (We moesten niet wachten want ‘het was niet zo druk als anders’. ) Dat hij nog nooit een ‘Fritel’ had gezien, was niet te merken aan de chirurgische precisie waarmee hij het toestel onderzocht en vervolgens opereerde. Ons machien was duidelijk in zorgvuldige en vakkundige handen.

Vervangstuk in, dichtdraaien, uittesten en HOPSAKEE! Wafelijzer gefikst voor 1 euro (voor het wisselstuk) plus vrije bijdrage (om de gereedschapskisten te spijzen)! Koekjes bij de koffie, snoepjes bij de limonade, basisbeginselen elektriciteit en vrolijke babbels met buurtbewoners (o.a. over lampenkappen uit de jaren 70) kregen we er gratis bij. Wat een gezellige bedrijvigheid!

wafelijzer

 

wafelijzer

Bedankt! We hebben ons prima ‘vermaakt’! Een heerlijke ontdekking!

Kunnen we weer lekker smullen! En omdat het niet elke dag koekenbak kan zijn én we ook de buren en de natuur een plezier willen doen, is ons wafelijzer vanaf nu te leen via het online deelplatform Peerby!

wafelijzer

Vele groensels,

Wilma en de vogels

(kiekjes in het rond van de vogels)

wafelijzer

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie