Applaus voor een inspirerend idee: Babytheek!

Babytheek is een nieuwe uitleendienst voor babyspullen in Brussel. Dit wonderlijk project van Netwerk Bewust Verbruiken en Gemeenschapscentrum Elzenhof in Brussel, Elsene, opent binnenkort de deuren! Na een ‘growfunding campagne’ werden geld, spullen en vrijwilligers verzameld om zo meteen de eerste babytheek van het land te worden!

Onder het motto ‘gebruiken is het nieuwe hebben’ kan je hier duurzaam babymateriaal uitlenen dat je maar voor een korte tijd nodig hebt. Ook spullen uittesten is mogelijk. Dat kan je veel geld, plaats en afval besparen! Bovendien zal je hier ook een gezellige ontmoetingsplek vinden.

Ben je oma of opa, krijg je de neefjes op bezoek of waag je een uitstapje? De Babytheek is er voor iedereen die babyspullen wil uitlenen of uitproberen, ook zij die het minder breed hebben of geen groot netwerk bezitten. Een lidmaatschap kost 20 euro per jaar.

Dit initiatief hoopt een inspiratiebron te zijn voor nieuwe uitleensystemen, want ‘hoe meer ‘theken’, hoe minder nieuwe spullen en hoe minder afval’!

Eenvoudig en geniaal vind ik dit!

Kom er alles over te weten of geef ze nog snel een extra duwtje in de rug!

 

Komt deze theek voor jou te laat, is Brussel te ver, of wil je liever duurzame babyspullen verkopen of kopen? Neem dan eens een kijkje bij het andere duurzame-baby-en-kinder-spullen-idee Mic Mac Minuscule, dat hier al eens aan bod kwam!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

(geen sponsoring, alleen bewondering)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie