Spaceship Earth

untitled

(foto via hier)

 

Bedankt, Kapitein, Piraat, Herder van de zee Paul Watson (op wie ik in het geheim een beetje verliefd ben en wie ik in mijn dagdromen heerlijk gezond krachtvoer voorschotel vanuit de wiebelende kombuis van zijn strijdvaardige schip…) voor jouw voortgezette onverschrokkenheid. Het is een grote eer om met jou ‘Spaceship Earth’ te mogen delen.

 

 

De Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) is een internationale non-profit organisatie met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in zee. De organisatie werd in 1977 opgericht door de Canadese natuurbeschermer Paul Watson. Hij was de eerste mens die zich met een rubberboot tussen walvis en harpoen wierp. Met deze daad trok hij wereldwijde aandacht.

 

Paul Watson via hier

 

Bijna 40 jaar later zijn directe acties op zee nog steeds het handelsmerk van Sea Shepherd. Het is hun missie om diersoorten en ecosystemen in de oceanen te beschermen en te behouden. Ze onderzoeken, registreren en documenteren illegale activiteiten op zee. Waar nodig gaan de schepen de confrontatie aan met zeehondenjagers of walvisvloten. De acties gevoerd in de wateren rond Antarctica waren erg moedig en succesvol.

Maar ondanks de aanhoudende strijd voor de bescherming van de oceanen, teisteren stroperij en illegale visserij nog steeds onze zeeën.

Dankzij Nederlandse, Britse en Zweedse steun en vrijgevigheid ging op 1 juli van dit jaar het gloednieuwe schip de Ocean Warrior te water. Het is het vijfde schip van de huidige vloot en het vijftiende in de geschiedenis van de organisatie.

Het doorzettingsvermogen en de daadkracht van een kleine maar robuuste organisatie als Sea Shephard vind ik zo bewonderenswaardig! Steun de elfde Antarctica-campagne tegen illegale walvisjacht hier.

 

Bon week-end!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

 

(Sea Shepherdnot for wussies)

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie