Ploem ploem

(foto van Bloom)

 

Dit moedertje mag je altijd opfleuren met een kleurrijke ruiker! Helemaal vrolijk word ik van een echt schoon bosje bloemen dat ook lief is voor mens en milieu.

Meer en meer bloeien initiatieven die je verzekeren van een boeket waar geen giftige pesticiden, kunstmest, genetische manipulatie, energieverslindende serres, vervuilende vrachtwagens, vieze vliegtuigen, oneerlijke praktijken en slechte arbeidsomstandigheden aan te pas kwamen.

Met deze gepassioneerde bloemenvriendinnen uit Brugge, Gent en Antwerpen kan je kiezen voor mooie, biologische, lokale en eerlijke seizoensbloemen. Met de fiets geleverd, zelf te plukken of gewoon op de markt.

 

Bloom

Bloom is een biologische bloemenboerderij in Ichtegem waar je boeketten kan bestellen en vanaf juni 2017 ook zelf bloemen kan plukken. Thuislevering kan in de regio Brugge, via de ecologische Bubble post.

 

(foto van Bloom)

 

Blommm

Blommm start vanaf 14 mei 2017 (niet toevallig op moederdag?) in Gent. Onder het motto ‘veld-velo-vaas’ vinden dagverse biologische bloemen van lokale telers via de fiets de weg naar je huis of een afhaalpunt, in Gent en omstreken. Alle verkoop gebeurt online. Bestellen voor moederdag kan vanaf maandag via de website blommm.be.

 

 

Fleur-Couleur

Fleur-Couleur teelt biobloemen naast de groenten van bioboerderij ’t Schaaphof in Landegem. Goed voor de biodiversiteit, de bijen en de boerinnen. Fleur-Couleur biedt boeketten, snijbloemen in bulk en bloemen voor trouw- en andere feesten. Je vindt ze in Gent (Lousbergmarkt, Akker en Ambacht, Wald en Blommm) en in Lovendegem (Bloembinderij Orchidee).

 

(weelderig beeld van Fleur-Couleur)

 

Wijveld

Het Wijveld in bloei‘ is een biologische bloemenpluktuin die zich sinds 2014 bevindt op de CSA-boerderij Wijveld in Destelbergen, vlakbij Gent. De bloemen worden er volledig biologisch in vollegrond en openlucht gekweekt, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. De opkweek van zaad tot bloem gebeurt binnen het bedrijf en er wordt zoveel mogelijk met recuperatiemateriaal gewerkt. Je kan zelf komen plukken of bloemen kopen via één van de lokale verkooppunten in Gent (Biomarkt Gent-Sint-Pieters, Meulesteemarkt, biowinkel ’t Avontuur Burgstraat). Boeketten worden met de bakfiets geleverd!

 

 (foto: Wijveld in bloei)

 

Juffer

Bloemen zijn mooi, maar ook lekker en gezond! Juffer teelt en ontwerpt decoratieve maar vaak ook eetbare boeketten in Melsele bij Antwerpen. Heerlijk origineel en biologisch! Bestel er je deco-, thee-, salade- of kookboeket, doe een abonnement cadeau of laat je feest opfleuren!

 

(fleurig beeld van Juffer)

 

Bij Netwerk Bewust Verbruiken, Bioforum, Velt en Veldverkenners vind je nog meer inspiratie voor blije bloemen!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

(deze post is niet gesponsord en eigenlijk een hint voor de vogels)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie