Mei ’18: #Plastic Revolution!

Mei Plastic Vrij maakte me zo blij! Wat een fantastisch initiatief om mensen (bedrijven, organisaties en overheid) te doen stilstaan bij het dagelijks onnodig gebruik van vervuilend plastic!

Het ‘verpakkingsplan’ van de minister om (plastic) verpakkingen beter in te zamelen en meer verantwoordelijkheid bij de producent zelf te leggen en de SUP (Single Use Plastics) richtlijn van De Europese Comissie om wegwerpplastiek (zoals wegwerpbestek, roerstaafjes, wattenstaafjes en rietjes) te verbieden, konden niet beter getimed worden!

Maar zijn het kersen op de taart of druppels op een hete plaat?

De grote hoeveelheden (overbodig) verpakkingsplastic (59 procent van alle plastics) wordt niet of nauwelijks ingeperkt. Er zijn geen concrete reductiedoelstellingen geformuleerd en de nadruk ligt op recyclage in plaats van op reductie. Bovendien wordt er niet genoeg stilgestaan bij het recyclage-proces zelf. Ook over gevolgen voor de gezondheid worden te weinig zorgen geuit!

We doen dus gewoon voort in juni!

Te beginnen met de Plastieken Attack op zaterdag 2 juni! Gent komt, samen met 26 andere steden, in opstand tegen plastic. In meer dan 100 supermarkten laten actievoerders vandaag alle nutteloze verpakkingen, plastieken folies, bakjes en zakjes gewoon achter in de winkel! Doe mee of kom een plonsje wagen op ‘Plage Plastique’ aan het Zuid!

Lees en bekijk nog eens alles over plastic in het juni-nummer van National Geographic of snuister verder in de Plastic Soup Atlas of the World (2018) van Michiel Roscam.

Trouwplannen? Hier een mooie tip voor je huwelijkslijst!

Vele groensels,

Wilma en de vogels

(foto boven: archief)

#PlasticRevolution

#Plasticattack9000

#BreakFreeFromPlastic

#STOPMETPLASTIC

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie