Mars

(foto klimaatmars 02/12/2018 via hier)

 

Terwijl sommigen lustig inzoomen op het oppervlak van Mars of misschien wel dromen van een extragalactische ontsnappingsroute, anderen zich in de kuif gepikt voelen door fake klimaatnieuws, hebben de meesten onder ons de planeet Aarde helder in het vizier. En in het hart.

Het grijze, miezerige weer zondag in Brussel kon niet op tegen alle kleuren van de regenboog en de knallende orkesten van strijdvaardigheid. Wat hebben we, samen met 74. 9997 medemensen hard geroepen, getoeterd, gemarcheerd, gewapperd, gezongen, geschaterd, gedanst, getrommeld, gefietst en getreind! Samen waren we met velen! Duidelijk hoorbaar en zichtbaar, op straat voor het klimaat. In ieder geval hebben we elkaar opgeladen met tonnen groene energie, vastberadenheid, verbondenheid en hoop!

Staat klimaatopwarming nu, beter laat dan nooit, als hot topic op de nationale en internationale politieke to-do list? Zal het Akkoord van Parijs (2015) nu eindelijk worden omgezet in daden? Het probleem en de verantwoordelijkheid zijn van wereldformaat.

We zetten onze gloeiende trompetten en flitsende spandoeken nog niet op zolder! We zijn namelijk erg goed opgewarmd en blijven graag nog wat hete adem in de nek blazen! There is no time to waste!

Een dikke knuffel voor Sir David Attenborough. Wie anders dan hij kon de stem van het volk en van de natuur zo mooi en ontroerend vertegenwoordigen op de klimaattop in Polen maandag? I love you!

 

 

Dank aan Climate Express!

Bedankt Klimaatcoalitie!

Merci NMBS!

Dank aan de marsers en supporters!

Het was een historische dag.

We zijn trots dat we er bij mochten zijn!

 

Voorwaarts mars!

 

Vele vele vele groensels,

 

and peace

 

and love,

 

Wilma en de marsmannetjes

(Merci C, S en S et co!)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie