Equinox

(Optimistic orange)

 

Het hing al een tijdje in de lucht en vanavond om 22.02 uur is het zover… het officiële begin van de astronomische herfst. Op de equinox of nachtevening duren dag en nacht even lang. Daarna wint de nacht het van de dag tot aan de lente…

Met een perfecte timing kraken we dit weekend de eerste nootjes tijdens een knisperende wandeling. En na een ‘drukke’ dag pompoenen oogsten, krul ik me op voor een paar bloedstollende, ijzingwekkende en heldhaftige afleveringen van Whale Wars. Alhoewel de Sea Shepherd ondertussen heeft moeten besluiten om de jacht op walvisjagers te staken en andere, meer doeltreffende, strategieën bedenkt om de illegale walvisjacht te stoppen, kunnen we onze piratenharten nog eens ophalen met de herhalingen van dit heerlijk kijksnoep (warm en droog vanonder een dekentje).

 

Nog wat fijn stof tot nadenken voor wereldverbeteraars:

 

Is Ecovers nieuwe oceaanfles (met opgevist plastic uit verschillende oceanen) en grachtenfles (met plastic afval uit de Amsterdamse grachten) een oplossing voor de Plastic Soup? Is dit een goede manier om mensen bewust te maken van de plastic vervuiling? Een technologie om de productie van nieuw plastic te stoppen? Of een nutteloze symptoombestrijding waarvoor veel brandstof nodig is? Wat is het effect van het recycleren van plastic afval op het milieu?

 

Zal kunst de wereld redden?

 

Op de agenda, een workshop en een feest:

 

12/10: De verpakkingsvrije winkel OHNE organiseert samen met de Schonestadsmeisjes een reeks Zero Waste Shopping workshops, met inspiratie en tips voor een afval-arm leven.

 

18/11: Repair & Share Fest: een feest van repareren, maken en delen.

 

Heerlijk weekend!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie