De boom in

(Women in trees, 2016, Jochen Raiss)

 

Een vrolijke vrouwendag met: vrouwen in bomen, wilde vrouwen en groene vrouwen.

 

Dit hilarische fotoboekje maakte onlangs m’n dag. Jochen Raiss ontdekte dat ‘Vrouwen in bomen’ een ding zijn. Tijdens het rommelen op de markt op zoek naar tweedehandskleren, viel zijn oog op een bijzonder portret. In de volgende 25 jaren sprokkelde hij een hele collectie ‘vrouwen in bomen’ bijeen en ontdekte zo een grappige, populaire bezigheid rond de jaren ‘20- ’50. De kleding van de vrouwen verraadt iets over de verschillende tijdperken waarin ze poseerden, maar verder kunnen we alleen maar fantaseren over hun levens en klimdrang… Foto’s van ‘mannen in bomen’ vond de verzamelaar maar zelden. Stonden zij liever achter de camera om hun geliefde te fotograferen met hun nieuwe speelgoed?

De mooi uitgedoste vrouwen lijken op het eerste zicht niet echt thuis te horen hoog tussen de takken en het gebladerte. Maar zeg nu zelf, wie kan een boom passeren zonder in de verleiding te komen er toch even in de klimmen?

Jochen Raiss verheft amateurfotografie tot kunst en had zelfs genoeg materiaal voor een opvolger: More women in trees!

 

   (Women in trees, 2016, Jochen Raiss)

 

 

Lekker warm vanonder een zacht dekentje gekeken naar ‘New Lives in the Wild’ met Ben Fogle die op bezoek gaat bij Lynx Vilden. Een mooie, wilde naam voor een mooie, wilde vrouw die een tijdreis naar de steentijd maakt en wiens overtuiging, vaardigheden en kracht ik erg bewonderenswaardig en inspirerend vind. Bosklassen voor gevorderden! Brrr!

 

Wie is bang van groen? Zijn vrouwen milieuvriendelijker dan mannen?

 

Vele groensels

 

Wilma en de bomenkruipers

 

(Women in trees, 2016, Jochen Raiss)

 

(Women in trees, 2016, Jochen Raiss)

 

   (Women in trees, 2016, Jochen Raiss)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie