Bosbad

(boomhuis via hier)

 

Een ontspannende boswandeling is lekker verfrissend en ook erg gezond. In Japan is men sinds de jaren 1980 bezig met wetenschappelijk onderzoek naar de heilzame werking van Shinrin-Yoku of ‘bosbaden’. Het rustig en ontspannen innemen van de geluiden, geuren, kleuren en texturen van het bos verwent alle zintuigen en heeft weldadige effecten op ons lichaam en onze geest.

De oliën die bomen verspreiden beschermen ons tegen insecten en microben en boosten het immuunsysteem. Tussen de bomen zijn verlaagt de hartslag en de bloeddruk, vermindert stress en depressie en verhoogt de energie! Een goede kuur voor stadsmensen! Dompel je onder!

Bomen zorgen voor ons, dus dragen we er maar beter zorg voor. Vier mooie bos- en boom-dingen kruisten de afgelopen maand mijn blikveld:

 

Triomf van de kastanjebomen in Antwerpen. Bravo!

 

Je hebt er waarschijnlijk al alles aan gedaan om ongeadresseerde post uit je brievenbus te houden. Wil je toch nog graag in reclameblaadjes snuisteren, verspil dan geen papier en bekijk ze digitaal bij Postbuzz!

 

Zeg Hallo, in Elephant! Op 12 augustus was het de Internationale Dag van de Olifant om dringende aandacht en steun te vragen voor de bescherming van de grote dieren, nu de stroperij en ontbossing volledig escaleren. Deze nieuwe website geeft olifanten een stem en maakt het, na jaren van onderzoek, mogelijk om menselijke woorden en gevoelens te vertalen in het Olifants. (gelezen in National Geographic)

 

Of wat van een exclusieve privé-les van Dr. Jane Goodall haarzelf? Schrijf je in voor een ‘Masterclass Conservation‘ in de herfst. (En zeg het in Chimpansee?)

 

 

En nu, het bos in!

 

Vele groensels,

 

Wilma en de treehuggers.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie