Rugzak

(mimycri backpack. 100% rubberboot, verzameld op het Griekse eiland Chios tussen 2015-2017. Riemen van veiligheidsgordels.)

 

 

mimycri is een Duitse vzw, die van aangespoelde, rubberen vluchtelingenboten, stevige tassen en rugzakken maakt. Het idee ontstond op het Griekse eiland Chios, waar oprichters Vera en Nora als vrijwilliger werkten voor de opvang van vluchtelingen. Ze bouwden aan een divers team in Berlijn waar ze ook vluchtelingen welkom heten en hen kansen willen bieden voor succesvolle integratie via de arbeidsmarkt.

Ze willen het perspectief veranderen, door naast tragedie ook mogelijkheden te zien, door afval te herwaarderen als grondstof voor kwaliteitsvolle producten en door sociale uitdagingen te lijf te gaan met getalenteerde en vaardige individuen met een verhaal.

“Wanneer we op een andere manier naar de dingen kijken, zien we een wereld van mogelijkheden en positiviteit, waarin we elkaar helpen en ondersteunen, waarin we van elkaar leren. Omdat we dat kunnen. En omdat het goed voelt.”

 

 

Mimicry is een term uit de natuur voor het fenomeen van de gelijkenis van een dier met een ander dier of met natuurlijke objecten om zich te beschermen tegen roofdieren. Wanneer je van perspectief verandert, zijn dingen misschien niet altijd wat ze op het eerste gezicht lijken.

 

De mooie mimicry tassen schrijven verhalen over het verleden en de toekomst. Ze starten gesprekken over belangrijke actuele thema’s.

 

Wat zit er in jouw rugzak?

 

Vele groensels,

 

Wilma en de vogels

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie