Natuurlijk mooi

ak

Voor een groen leven in stijl, moeten we niet alleen duurzame alternatieven verzamelen, maar ook af en toe eens stilstaan, een stapje terug zetten en op zoek gaan naar authenticiteit, essentie en waardevolle dingen. Ecologisch betekent vaak ‘anders’ maar soms ook gewoon ‘minder’.

Dus in de plaats van een ‘app’ te installeren die micro-plastics opspoort in oogschaduw, op zoek te gaan naar bio-nagellak, niet-op-dieren-geteste fond de teint of recepten voor zelfgemaakte lippenstift: Alicia Keys!

Als getalenteerd muzikant staat ze midden in de meedogenloze spotlights. Vanaf nu doet ze dat zonder make-up! Shocking! Bevrijdend mooi! Met veel durf bewijst ze dat natuurlijke schoonheid heel glamoureus kan zijn. Less is absolutely more! Thank you Alicia! Lees haar pleidooi op de website van Lena Dun.

Dat echte schoonheid van binnen komt, schrijft Roald Dahl in één van de mooiste zinnen uit de kinderliteratuur in ‘The Twits’ (‘De Griezels’).

 

wpid-7f58a205ac1d393800823f8cfa049abb

 

Wat een prachtige mooie boodschap over schoonheid om aan kinderen mee te geven in een tijd die geobsedeerd is door perfectie, fotoshop en oppervlakkigheid en waar opdringerige schoonheidsidealen niet alleen vervuilend zijn voor het zelfbeeld van opgroeiende mensen, maar ook voor de natuur.

 

Stralende groensels,

 

Wilma en de vogels

 

alicia

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Verstuur reactie